Buren. Een cultuurhistorische fietstochtCultuurhistorische fietsroute35 km
€ 9.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-009-5
druk: februari 2012
13 x 21 cm - 72 blz.
genaaid

Buren. Een cultuurhistorische fietstocht

Steehouwer, K.J.

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Buren, Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Het heden en verleden van het Betuwse stadje Buren en omgeving wordt bepaald door huidige en historische rivieren, die inmiddels zijn verdwenen, maar wèl hun stempel op het landschap hebben achtergelaten.

De erfgoedroute voert u langs zichtbare en onzichtbare historische sporen in het landschap, maar toont u ook de hedendaagse schoonheid. De fietsroute begint in het karakteristieke vestingstadje Buren dat rijk is aan bezienswaardigheden, zoals de fraaie Sint-Lambertuskerk met rode toren, stadsmuren met daarop middeleeuwse woonhuizen en de stadspoort met poortgebouw. De route leidt vervolgens door een prachtig natuur- en komgebied, waar u wordt gewezen op verdwenen ondergrondse prehistorische rivieren. Na het paardendorp Beusichem vervolgt u de route langs de Lekdijk om via het dijkdorp Ravenswaaij en het dorpje Zoelmond aan te komen in Zoelen, waar het sprookjesachtige kasteel van Zoelen uitnodigend staat te pronken. Vervolgens fietst u via de loop van het idyllische riviertje de Linge naar Kerk-Avezaath en Erichem, waar nog steeds vroegmiddeleeuwse kromakkers te zien zijn, terug naar Buren. Op de route komt u langs prachtige karakteristieke Betuwse dorpen, boerderijen met historie, middeleeuwse kerken, vloedschuren, molens en nog veel meer.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht door Buren en omgeving biedt u een van de gevarieerde fietsroutes en toont u historische pareltjes in het landschap, waar u voorheen geen weet van had. De route vormt een tweeluik met Maurik. Een cultuurhistorische fietstocht.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Maurik. Een cultuurhistorische fietstocht

Maurik. Een cultuurhistorische fietstocht
(35 km)

Steehouwer, K.J.

€ 9.95


Lith. Een cultuurhistorische fietstocht

Lith. Een cultuurhistorische fietstocht
(33 km)

Koeveringe, Yuri van

€ 9.95