Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

De Gouden Eeuw van Gelre. Kunst en cultuur van het oude hertogdom, deel 1 en 2

ISBN: 978-90-5345-194-6
druk: september 2001
Uitverkocht
21 x 28 cm - 815 blz.
genaaid gebonden

De Gouden Eeuw van Gelre. Kunst en cultuur van het oude hertogdom, deel 1 en 2

Coelen, P. van der (red.)

Uitgave in samenwerking met: Historischer Verein für Geldern und Umgegend

De Gouden Eeuw van Gelre. Kunst en cultuur van het oude hertogdom (deel 1) Gelre - Geldern - Gelderland. Geschiedenis en cultuur van het hertogdom Gelre (deel 2)

Vanaf dit najaar reist de tentoonstelling De Gouden Eeuw van Gelre. Kunst en cultuur in het oude hertogdom langs musea in respectievelijk Nijmegen, Zutphen en Roermond. Bij die tentoonstelling verschijnt een tweedelig handboek in een Nederlandse en een Duitse uitgave.

Van de Nederlandstalige editie bevat deel 1 (527 blz) vijftig essays van gerenommeerde Nederlandse en Duitse onderzoekers. Deel 2 (252 blz) is de eigenlijke catalogus, met beschrijvingen en afbeeldingen van alle tentoongestelde objecten, merendeels in kleur.

De aanleiding voor de tentoonstelling is het 150-jarige bestaan in 2001 van de Historische Verein für Geldern und Umgegend. Ter gelegenheid hiervan is een grensoverschrijdend project opgezet, dat wordt ondersteund door de Europese Unie.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Het hertogdom Gelre. Geschiedenis, kunst en cultuur tussen Maas, Rijn en IJsselHet hertogdom Gelre. Geschiedenis, kunst en cultuur tussen Maas, Rijn en IJssel

Stinner, J. en K-H. Tekath (red.)

€ 49.95


Utrechtse schilderkunst in de Gouden Eeuw. Honderd schilderijen uit de collectie van het Centraal Museum te UtrechtUtrechtse schilderkunst in de Gouden Eeuw. Honderd schilderijen uit de collectie van het Centraal Museum te Utrecht

Meyere, J. de

€ 49.95


Van heide tot lusthof. Landgoederen in het Renkums beekdalVan heide tot lusthof. Landgoederen in het Renkums beekdal

Jansen, Patrick

Uitverkocht