Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

De geest van de computer. Een geschiedenis van software in Nederland

€ 29.95   (incl. verzendkosten)
ISBN: 978-90-5345-504-3
druk: oktober 2016
22 x 28 cm - 312 blz.
genaaid gebonden

De geest van de computer. Een geschiedenis van software in Nederland

Berkers, Eric en Edgar G. Daylight

Uitgave in samenwerking met: Stichting Historie der Techniek

Software is alomtegenwoordig en is ook wel de energie van de informatiemaatschappij genoemd. Onmisbaar en voor het grootste deel ook onzichtbaar. Als het mis gaat - of dreigt te gaan, zoals tijdens de millenniumwisseling - zijn we ons vaak pas bewust van de grote betekenis van software in ons leven.

Waar de geschiedenis van computers, hun ontwikkeling en hun betekenis al langer in de belangstelling staan, is de geschiedenis van software een nog nagenoeg onbeschreven blad. Onterecht, want hoewel nauw verbonden met de ontwikkeling van hardware, kent de softwarehistorie haar eigen accenten, haar eigen breekpunten, haar eigen invloedrijke personen en organisaties.

Dit boek laat een eerste licht schijnen op de geschiedenis van software in Nederland. Wetenschappers die een stempel drukten op softwareontwikkeling komen aan bod, evenals kennisinstituten en organisaties die de maatschappelijke toepassing van software faciliteerden. Ook is er aandacht voor commerciƫle producenten van software en niet in de laatste plaats voor verschillende (groepen) gebruikers van software.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Tijd en ruimte. Nieuwe toepassingen van GIS in de alfawetenschappenTijd en ruimte. Nieuwe toepassingen van GIS in de alfawetenschappen

Boonstra, O. en A. Schuurman (red.)

€ 34.95


Tegen de stroom in. Binnenvaart en vaarwegen vanaf 1800Tegen de stroom in. Binnenvaart en vaarwegen vanaf 1800

Filarski, Ruud

Uitverkocht


Erasmus MC. 50 jaar academische gezondheidszorg in RotterdamErasmus MC. 50 jaar academische gezondheidszorg in Rotterdam

Bolt, Timo en Mart van Lieburg

€ 24.95