Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

De geur van veen. Vlaardingen en de ontdekking van de Vlaardingen-cultuur

€ 29.95   (incl. verzendkosten)
ISBN: 978-90-5345-392-6
druk: maart 2010
22 x 28 cm - 240 blz.
genaaid gebonden

De geur van veen. Vlaardingen en de ontdekking van de Vlaardingen-cultuur

Verhart, L.

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Vlaardingen

Vijftig jaar geleden vonden in de Vlaardingse Westwijk archeologische opgravingen plaats. Uit diepe putten haalden archeologen unieke vondsten boven de grond.

Allen, de onderzoekers in de opgravingsput en de kijkers op de rand, roken de geur van veen. Voor de een betekende de geur niets dan stank, voor de ander was het het signaal voor belangrijke ontdekkingen. In de kranten volgden journalisten de spectaculaire ontdekkingen in Vlaardingen op de voet.

Wat de archeologen in Vlaardingen vonden, was een tot dan toe onbekende cultuur uit de steentijd, die de Vlaardingen-cultuur genoemd werd. De geur van veen gaat terug naar de opgraving en de mensen die daarbij betrokken waren. Auteur Leo Verhart vertelt de verhalen van de ontdekkers, en laat zien wat we nu van de Vlaardingen-cultuur weten. Het boek schetst niet alleen een leven van duizenden jaren geleden, maar ook van Vlaardingen in de jaren zestig.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Onder heide en akkers. De archeologie van Noord-Brabant tot 1200Onder heide en akkers. De archeologie van Noord-Brabant tot 1200

Ginkel, E. van en L. Theunissen

€ 39.95


Op zoek naar de Kelten. Nieuwe archeologische ontdekkingen tussen Noordzee en RijnOp zoek naar de Kelten. Nieuwe archeologische ontdekkingen tussen Noordzee en Rijn

Verhart, L.

€ 24.95


Breekbaar verleden. Romeins glas in de Lage LandenBreekbaar verleden. Romeins glas in de Lage Landen

Dries, F.M.A. van den

Uitverkocht