De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren
€ 19.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-90-5345-480-0
druk: juni 2014
22 x 28 cm - 128 blz.
genaaid gebonden

Inkijkexemplaar:

De vesting Naarden. Een halve eeuw restaureren

Scheltema, Carlos (red.)

Uitgave in samenwerking met: Stichting De vesting Naarden

Vijftig jaar geleden werd begonnen met de restauratie van de vestingwerken van Naarden. Daarbij was geen enkele reconstructie nodig, omdat de vestingwerken nog compleet bewaard waren gebleven. Het had echter weinig gescheeld of zij waren als een sta-in-de-weg gesloopt, zoals in heel Europa veel vestingwerken rond steden om die reden zijn verdwenen.

De vesting Naarden is een bijzonder geheel van een stad omringd door zeventiende-eeuwse vestingwerken. Onder liefhebbers van verdedigingswerken beroemd. Duizenden burgers en de leden van Kabinetten die jaarlijks de uitvoering van Bachs Matthäus-Passion in Naarden bijwonen, kennen de stad. Miljoenen luchtreizigers zien, voordat zij op Schiphol landen, vanuit de lucht de stad met zijn herkenbare zespuntige vestingwerken als een kristal in het landschap liggen.

De afgelopen halve eeuw was voor Nederland een culturele bloeiperiode waarin voldoende middelen beschikbaar waren om ons culturele erfgoed te onderhouden en waar nodig te restaureren. Onzeker is of dit in de nabije toekomst in Naarden zo kan blijven: een reden om deze bloeiperiode blijvend vast te leggen in dit mooie boek. Dit is gedaan door 25 auteurs in hoofdstukken over de vestingwerken en opvattingen over restauratie, over kerkelijke en wereldse gebouwen en monumentale woningen. Alle verschillende onderdelen van deze unieke plaats komen aan bod.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Beplantingen op verdedigingswerken

Beplantingen op verdedigingswerken

Boosten, M., Borkent, I. en P. Jansen

Uitverkocht