Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

Elden. Betuws dorp in Arnhem-Zuid

ISBN: 978-90-5345-205-9
druk: februari 2002, 2e druk 2005
Uitverkocht
17 x 24 cm - 64 blz.
genaaid gebrocheerd

Elden. Betuws dorp in Arnhem-Zuid

Frank, C.J.B.P. en J.H.J. van Hest

Arnhemse Monumentenreeks nr. 10
Uitgave in samenwerking met: Stichting Monuscript

`Een handvol huizen onder aan de bochtige rivierdijk, een enkele kerktoren verscholen in het groen, bloeiende boomgaarden, boerderijen, uitgestrekte landerijen in de polders, een steenfabriek in de uiterwaarden. Elden was en is een onmiskenbaar Betuws dorp.`

Het dorp Elden maakt immers sinds 1966 deel uit van de gemeente Arnhem. Gelegen ten zuiden van de Rijn werd het bij Arnhem ingelijfd om de groei van de stad mogelijk te maken.

Rondom de oude dorpskern ontstonden diverse nieuwbouwwijken en ook het bekende Gelredome bevindt zich in Elden. Ondanks deze grote veranderingen wist Elden zijn dorpse karakter te behouden. Dit is te zien aan de open nederzettingsstructuur, de typische dorpse woonhuizen, de verbouwde boerderijen en de twee dorpskernen.

Gegroepeerd rond de thema`s kerk en school, woonhuis en boerderij biedt deze publicatie een overzicht van de belangrijkste historische objecten in het dorp. Daarnaast wordt in het kort de geschiedenis van het dorp beschreven.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Arnhem in de twintigste eeuwArnhem in de twintigste eeuw
(reeks nr. 03)

Meurs, M.H. van e.a. (red.)

€ 34.95


Spijkerkwartier en Boulevardkwartier. Een monumentale wijk met karakter in ArnhemSpijkerkwartier en Boulevardkwartier. Een monumentale wijk met karakter in Arnhem
(reeks nr. 11)

Derks, G.J.M. en R.J.A. Crols

€ 9.95


Arnhem-Zuid. De ontwikkeling van een stadsdeelArnhem-Zuid. De ontwikkeling van een stadsdeel
(reeks nr. 25)

Wentink, H.

€ 9.95