Erfgoed in Gelderland. Kastelen en tuinen
€ 12.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-106-1
druk: maart 2022
17 x 22.5 cm - 64 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Inkijkexemplaar:

Erfgoed in Gelderland. Kastelen en tuinen

Rosa Boer

Wie aan de provincie Gelderland denkt, stelt zich al gauw een streek voor met statige kastelen langs grote rivieren. Veel van deze burchten vinden hun oorsprong al in de middeleeuwen en zijn dus eeuwenlang getuigen geweest van de gebeurtenissen in Gelderland. De verhalen duiden op een roemrijke geschiedenis, waarbij de honderden intacte kastelen vandaag de dag zelf al tot de verbeelding spreken. In geen enkele provincie zijn heden en verleden zo zichtbaar met elkaar verwikkeld als in Gelderland.

Door de eeuwen heen was Gelderland een strijdtoneel van oorlogen en heksenvervolgingen, maar vormde het ook een luxueus oord voor buitenhuizen. Hoewel de verscheidenheid van kasteeltypen er groot is, ligt er aan elk bouwwerk wel een interessant verhaal ten grondslag. Achter sommige middeleeuwse muren verschuilt zich een onheilspellende volkslegende, terwijl er van andere burchten na een fatale veldslag slechts een mysterieuze ruïne rest. De Gelderse kastelen dienen echter stuk voor stuk als herinnering aan een levendig verleden.

Erfgoed in Gelderland. Kastelen en tuinen biedt een rijk geïllustreerd cultuurhistorisch overzicht, met aandacht voor de veelzijdige geschiedenis van dit Gelderse erfgoed, maar met de focus op wat er vandaag de dag nog te bewonderen valt. Hierdoor vormt het boek een ideaal startpunt voor een eigen verkenning van deze kastelen, want met kennis zie je meer!

Anderen bekeken ook deze boeken:

Kastelen in Gelderland

Kastelen in Gelderland

Jas, J., F. Keverling Buisman, E. Storms-Smeets, A. te Stroete, M. Wingens (red.)

€ 59.95


Erfgoed in Limburg. Kastelen en ruïnes

Erfgoed in Limburg. Kastelen en ruïnes

Annika van Leeuwen

€ 12.95