Erfgoed in Noord-Brabant. Vestingsteden langs de linie
€ 12.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-111-5
druk: maart 2022
17 x 22.5 cm - 64 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Inkijkexemplaar:

Erfgoed in Noord-Brabant. Vestingsteden langs de linie

Maikel Roelofs

Door de geschiedenis van Nederland heen is er meermaals een dreiging geweest vanuit het zuiden. Zowel de Belgen, de Fransen als de Spanjaarden hebben al dan niet meer dan eens oorlog gevoerd met de Nederlanden. Het is dus niet vreemd dat er in Noord-Brabant al eeuwen een verdedigingslinie ligt waarmee de rest van het land van invallen uit het zuiden beschermd moest kunnen worden.

In Noord-Brabant zijn twaalf vestingsteden, elk met een unieke vorm en geschiedenis. Van De Maagd Bergen op Zoom in het westen tot aan Grave met het Groot Arsenaal in het oosten, met daartussen onder meer een Moerasdraak en een Spanjaardsgat. Iedere stad had een functie in de bescherming van de Nederlanden en heeft daar een verhaal aan overgehouden.

Erfgoed in Noord-Brabant. Vestingsteden langs de linie biedt een rijk geïllustreerd cultuurhistorisch overzicht, met aandacht voor de veelzijdige geschiedenis van dit Brabantse erfgoed, maar met de focus op wat er vandaag de dag nog te bewonderen valt. Hierdoor vormt het boek een ideaal startpunt voor een eigen verkenning van deze historische vestingsteden, want met kennis zie je meer!

Anderen bekeken ook deze boeken:

Erfgoed in Limburg. Kastelen en ruïnes

Erfgoed in Limburg. Kastelen en ruïnes

Annika van Leeuwen

€ 12.95