Erfgoed in Zuid-Holland. Tuinen en parken
€ 12.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-109-2
druk: maart 2022
17 x 22.5 cm - 64 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Inkijkexemplaar:

Erfgoed in Zuid-Holland. Tuinen en parken

Kayleigh Herber

Zuid-Holland is de meest dichtbevolkte provincie van Nederland en om een gebied als dit leefbaar te houden is het ontzettend belangrijk dat er genoeg groen is. Zuid-Holland omvat zowel het grootste Nederlandse stadspark - Het Zuiderpark in Rotterdam - als het allerkleinste openbare parkje ter wereld - het BijBinnenhof Park van slechts 50 bij 50 centimeter. Tussen deze twee uitersten heeft Zuid-Holland nog veel meer te bieden, van wetenschappelijke verzamelingen tot pronktuinen, en van Japanse tuinen tot dierentuinen.

Waar mensen zijn ontstaat automatisch de behoefte aan groen. Als in een gebied al veel gebouwd is, dan zal dit groen aangelegd moeten worden. Dit kan onder andere in de vorm van botanische tuinen, buitenplaatsen en openbare parken. Hoewel soms onderdelen verloren zijn gegaan, zoals de benedentuin van Hofwijck die het onderlijf verbeeldt en die plaats heeft moeten maken voor station Voorburg, of kleine delen van arboretum Trompenburg die niet konden ontkomen aan de expansiedrift van de stad Rotterdam, zijn veel van deze historische tuinen nog in alle schoonheid te bewonderen dankzij het goede onderhoud van hun liefhebbers.

Erfgoed in Zuid-Holland. Tuinen en parken biedt een rijk geïllustreerd cultuurhistorisch overzicht, met aandacht voor de veelzijdige geschiedenis van dit Zuid-Hollandse erfgoed, maar met de focus op wat er vandaag de dag nog te bewonderen valt. Hierdoor vormt het boek een ideaal startpunt voor een eigen verkenning van deze historische parken, want met kennis zie je meer!

Anderen bekeken ook deze boeken:

Erfgoed in Friesland. Stinzen en staten

Erfgoed in Friesland. Stinzen en staten

Felix Bernet Kempers

€ 12.95