Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

Het Hilligenpad. Zwerven door Twente

€ 17.95   (verzendkosten: € 2.49)
ISBN: 978-90-5345-512-8
druk: juli 2016
13 x 21 cm - 144 blz.
genaaid gebrocheerd

Het Hilligenpad. Zwerven door Twente

Cuijpers, Lenneke, Martin Degen, Saskia Groeneboer, Eibert Jongsma

Uitgave in samenwerking met: Landschap Overijssel

Het Hilligenpad: een vijfdaagse wandeling door het mooie Overijsselse Twente met verhalen over geloof én landschap. Ze zijn nauw met elkaar verbonden. Het landschap is vol met plekken die te maken hebben met geloof en bijgeloof door de eeuwen heen.

Het Hilligenpad voert je langs vijftig van deze plekken. Van prehistorische grafheuvels en middeleeuwse kastelen tot landschapselementen uit het katholieke geloof, zoals Mariakapellen en kloosterpaden. Maar ook langs plekken met verhalen die je misschien nog niet kent, zoals de mythes rond de ‘Duivelssteen’ en de ‘hellehond’. Ook relatief nieuwe plekken komen voorbij, zoals een hedendaagse bezinningstuin.

De beschrijvingen zijn gebaseerd op feiten, maar vaak ook op legendes en sagen. Want dat is de cultuur van de ‘oale groond’ van Twente die nog steeds leeft, ook nu nog in de 21e eeuw. Of misschien wel juíst nu, omdat veel mensen op zoek zijn naar identiteit en zingeving. Wellicht kan het Hilligenpad ook jou inspireren op je wandeling.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Eikenhakhout langs de Vecht. Ambacht rond Dalfsen in de negentiende eeuwEikenhakhout langs de Vecht. Ambacht rond Dalfsen in de negentiende eeuw

Goutbeek, Ab

€ 24.95


Geopaden op de stuwwal. 12 geologische wandelingen in het stuwwalgebied tussen Kleve, Nijmegen en MookGeopaden op de stuwwal. 12 geologische wandelingen in het stuwwalgebied tussen Kleve, Nijmegen en Mook

Blaauw, Henk, Lex Kempers, Jo Louppen en Jan Noordik

€ 12.95


Oale groond. Geschiedenis van het Twentse landschapOale groond. Geschiedenis van het Twentse landschap

John van Zuidam

€ 24.95