Het Ir. D.F. Woudagemaal. Een levend werelderfgoed op stoom
€ 29.95   (incl. verzendkosten)
ISBN: 978-90-5345-459-6
druk: december 2012, 2e druk april 2016
22 x 28 cm - 208 blz.
genaaid gebonden met stofomslag

Inkijkexemplaar:

Het Ir. D.F. Woudagemaal. Een levend werelderfgoed op stoom

Boonstra, I. e.a.

Cultuurhistorische reeks van Werelderfgoed in Nederland nr. 05
Uitgave in samenwerking met: Stichting ir. D.F. Woudagemaal

Aan de rand van het IJsselmeer, bij het Friese Lemmer, is een van Nederlands meest bijzondere waterwerken te vinden. Het Ir. D.F. Woudagemaal, in gebruik genomen in 1920, is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Dit bijzondere gebouw is in 1998 bekroond met een werelderfgoedstatus van UNESCO. In 2011 werd het bezoekerscentrum geopend, een ware publiekstrekker.

Het boek Het Ir. D.F. Woudagemaal. Een levend werelderfgoed op stoom geeft een overzicht van de geschiedenis van het gemaal, waarbij veel aspecten van het Friese waterbeheer en de geschiedenis ervan ruim aan bod komen. Verschillende auteurs hebben zich gebogen over de waterstaatsgeschiedenis, de bouw van het Woudagemaal en de techniek er achter.

Het Ir. D.F. Woudagemaal. Een levend werelderfgoed op stoom biedt een weloverwogen balans tussen een breed historisch kader en het toepassen ervan op dit sterke staaltje Friese waterbouwkunde. Met zijn sobere maar verfijnde architectuur en de kenmerkende schoorsteen is het Woudagemaal een opvallend element in het landschap. Door dit boek, dat voorzien is van vele illustraties, krijgt het Woudagemaal de aandacht en het aanzien dat een gebouw van deze allure zeker verdient.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Van Nellefabriek. Werelderfgoed in glas en staal

Van Nellefabriek. Werelderfgoed in glas en staal

Willemijn Zwikstra, Suzanne Friskes, Wilma van Giersbergen, Evelijn Hillebrand, Jan Vredenberg

€ 24.95


Waddenzee. Werelderfgoed

Waddenzee. Werelderfgoed

Abrahamse, J. (red.)

€ 34.95