Het Land van Altena. Een cultuurhistorische fietstochtCultuurhistorische fietsroute37 km
€ 9.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-017-0
druk: oktober 2012
13 x 21 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Het Land van Altena. Een cultuurhistorische fietstocht

Hendriks, J.

Uitgave in samenwerking met: Regio West-Brabant

In het noorden van Brabant ligt de historische landstreek, het Land van Altena, een voormalige heerlijkheid. In deze streek treft u het oude vestingstadje Woudrichem, eveneens hoofdplaats van de gelijknamige gemeente waar het heerlijk fietsen is door een eeuwenoud rivierenlandschap.

Het beginpunt van de erfgoedroute is het vestingstadje Woudrichem. De fietstocht leidt vervolgens over de Hoge Maasdijk langs de Afgedamde Maas naar de dorpjes Rijswijk en Giessen. Iets verderop in Andel staat de Romboutstoren, met direct daarachter het graf van de trompetter Jan Claesen, u ongetwijfeld bekend! Fietsend langs historische dorpjes, zoals Veen met prachtige boerderijen, het fraaie dorp Uitwijk waar het idyllische riviertje de Alm stroomt en de Oudendijk met lintbebouwing, zult u kennis maken met de zichtbare en onzichtbare sporen uit het verleden van het Land van Altena.
De strijd tegen, maar ook het verdedigen met water, heeft in dit gebied altijd een belangrijke rol gespeeld. Onderweg fietst u over dijken, langs sluizen en komt u Fort Giessen tegen, een fort dat aan het einde van de negentiende eeuw is gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Maar tegenwoordig is het vooral genieten van het water! Via het natuurgebied Groesplaat, in de uiterwaarden van de Merwede, kan het Oudendijkse strand bereikt worden, een heerlijke plek om even bij te komen van een prachtige fietstocht.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht laat u kennismaken met dit fraaie rivierengebied en de aanwezige cultuurhistorie in deze prachtige streek. De route is het tweede deel in het drieluik over het Land van Heusden en Altena.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Dussen. Een cultuurhistorische fietstocht

Dussen. Een cultuurhistorische fietstocht
(38 km)

Hendriks, Johan

€ 9.95


Lith. Een cultuurhistorische fietstocht

Lith. Een cultuurhistorische fietstocht
(33 km)

Koeveringe, Yuri van

€ 9.95