Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

Het vorstengraf van Oss. Een archeologische speurtocht naar een prehistorisch grafveld

ISBN: 978-90-5345-233-2
druk: juni 2004
Uitverkocht
17 X 24 cm - 192 blz.
genaaid gebrocheerd

Het vorstengraf van Oss. Een archeologische speurtocht naar een prehistorisch grafveld

Fokkens, H. en R. Jansen

Uitgave in samenwerking met: Stichting Vorstengraf Oss

In 1933 werden tijdens de aanleg van een woonwagenkamp in Oss de resten van een prehistorisch grafveld gevonden. De belangrijkste vondst betrof een bronzen emmer die als grafurn was gebruikt, waarin behalve crematieresten ook een ijzeren zwaard met een met bladgoud versierd handvat, onderdelen van een paardentuig en ijzeren messen zaten.

Zestig jaar na de ontdekking vond in de periode van 1997 tot 2002 nieuw onderzoek plaats om het, inmiddels in de vergetelheid geraakte graf, opnieuw op te sporen.

In deze uitgave wordt dat nieuwe onderzoek op heldere manier uiteengezet en wordt zo een compleet beeld geschetst van de belangrijkste vondst uit de vroege ijzertijd en de sociale context waarin we die kunnen plaatsen.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Het grafmonument van Reinoud III van Brederode in de Grote Kerk te VianenHet grafmonument van Reinoud III van Brederode in de Grote Kerk te Vianen

Meyere, J. de

€ 29.95


BegraafplaatsenBegraafplaatsen
(reeks nr. 07)

Maes, E.

Uitverkocht


Verleden van een bewogen landschap. Landschaps- en bewoningsgeschiedenis van de MaashorstVerleden van een bewogen landschap. Landschaps- en bewoningsgeschiedenis van de Maashorst

Jansen, R. en K. van der Laan (red.)

€ 29.95