Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

Inleiding in de bouwhistorie. Opmeten en onderzoeken van oude gebouwen

€ 29.95   (incl. verzendkosten)
ISBN: 978-90-5345-492-3
druk: mei 2015, geheel herziene druk
22 x 28 cm - 216 blz.
genaaid gebonden

Inleiding in de bouwhistorie. Opmeten en onderzoeken van oude gebouwen

Stenvert, R. en G. van Tussenbroek (red.)

Uitgave in samenwerking met: Stichting Bouwhistorie Nederland

Veel Nederlandse gebouwen hebben een aanzienlijke ouderdom. Het ontrafelen van de bouwgeschiedenis behoort tot het terrein van de bouwhistorie en vormt de fundering van de monumentenzorg.

In Inleiding in de bouwhistorie geven vooraanstaande bouwhistorici voor het eerst een systematisch overzicht van het werkterrein van de bouwhistoricus. In het eerste deel staan de vaardigheden centraal. Hierbij komen niet alleen hout, baksteen en natuursteen, maar ook jongere materialen zoals beton en staal aan de orde. Daarna volgen de constructies en bouwsystemen van de verschillende bouwmaterialen.

Het boek bevat veel veldtekeningen, schets-opmetingen en plattegronden uit de praktijk. Beredeneerde literatuurverwijzingen bij elk onderwerp en een uitgebreid register maken de handleiding compleet. Inleiding in de bouwhistorie biedt een dwarsdoorsnede van het werkterrein van de bouwhistoricus en is een standaardwerk voor zowel studenten bouw- en architectuurgeschiedenis, erfgoedstudies, als monumentenzorgers en belangstellenden.

Anderen bekeken ook deze boeken:

De onderste steen boven. 25 jaar bouwhistorisch onderzoek in ‘s-HertogenboschDe onderste steen boven. 25 jaar bouwhistorisch onderzoek in ‘s-Hertogenbosch

Willems, H. e.a. (red.)

Uitverkocht


Verborgen verleden. Bouwhistorie in NijmegenVerborgen verleden. Bouwhistorie in Nijmegen

Peterse, H. (red.)

€ 17.95