Inleiding in de bouwhistorie. Opmeten en onderzoeken van oude gebouwen
€ 39.95   (incl. verzendkosten)
ISBN: 978-90-5345-569-2
druk: november 2020
22 x 28 cm - 248 blz.
genaaid gebonden

Inkijkexemplaar:

Inleiding in de bouwhistorie. Opmeten en onderzoeken van oude gebouwen

Ronald Stenvert, Gabri van Tussenbroek

Uitgave in samenwerking met: Stichting Bouwhistorie Nederland

Dit is een vierde, geheel herziene, geactualiseerde en uitgebreide druk.

Veel Nederlandse gebouwen hebben een aanzienlijke ouderdom. Het ontrafelen van de bouwgeschiedenis behoort tot het terrein van de bouwhistorie en vormt de fundering van de monumentenzorg en het bredere veld van de cultuurhistorie.

Inleiding in de bouwhistorie geeft een systematisch overzicht van het werkterrein van de bouwhistoricus. Hoe meet je een gebouw op? Hoe maak je begrijpelijke en overzichtelijke tekeningen? Wat is het verschil tussen meten en documenteren? Het boek behandelt tevens de belangrijkste historische bouwmaterialen en hun ontwikkeling in de tijd. Hierbij komen niet alleen hout, baksteen en natuursteen, maar ook jongere materialen zoals beton en staal aan de orde. Dit wordt gevolgd door de constructies en bouwsystemen van de verschillende bouwmaterialen. Beredeneerde literatuurverwijzingen bij elk onderwerp en een uitgebreid register maken de handleiding compleet.

Inleiding in de bouwhistorie biedt een dwarsdoorsnede van het brede werkterrein van de bouwhistoricus en is een onmisbaar standaardwerk voor zowel studenten bouw- en architectuurgeschiedenis, erfgoedstudies, als monumentenzorgers en allen die de cultuurhistorie een warm hart toedragen.

Anderen bekeken ook deze boeken:

De Grote Kerk van Alkmaar. 500 jaar bouwen en behouden

De Grote Kerk van Alkmaar. 500 jaar bouwen en behouden

Peter Bitter, Karel Emmens, Jan van der Hoeve, Carly Misset (eindred.) en Carolien Roozendaal

€ 39.95