Oosterbeek. Een cultuurhistorische fietstochtCultuurhistorische fietsroute23 km
€ 9.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-018-7
druk: januari 2013
13 x 21 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Oosterbeek. Een cultuurhistorische fietstocht

IJlst, Anouk

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Renkum

Ten noorden van de Nederrijn, op de rand van de Veluwezoom, ligt de gemeente Renkum. Het fraaie landschap met brede uiterwaarden, de steil oprijzende stuwwal, de bossen en beekdalen heeft al eeuwenlang bewoners, bezoekers en kunstenaars geïnspireerd. Het prachtige reliëfrijke landschap en de verassende geschiedenis zijn dan ook zeer de moeite waard om te ontdekken.

De erfgoedroute leidt u langs de plaatsen Oosterbeek, Doorwerth en Heveadorp. Het verhaal begint in Oosterbeek, waar in 1944 de Slag om Arnhem heeft plaatsgevonden. De nagedachtenis aan deze slag is nog steeds aanwezig in alle dorpen in de gemeente Renkum. Oosterbeek heeft nog veel meer te bieden; zo leidt de fietsroute u langs een van de oudste kerken van Nederland en maakt u kennis met Bato’s Wijk, een prachtige buitenplaats. Iets verderop in Heveadorp zijn resten te vinden van de industriële geschiedenis van de regio, maar ook de fascinerende walburg de Hunenschans uit de tiende eeuw.

De fietstocht vervolgt door het dorp Doorwerth, langs het schilderachtige Kasteel Doorwerth, op weg naar bijzondere prehistorische grafheuvels bij Rolandseck. De omgeving staat echter ook bekend om de vele buitenplaatsen en landgoederen, en het prachtige beken- en sprengenlandschap. Al deze parels zullen in de route zeker niet ontbreken.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht door het oostelijke deel van de gemeente Renkum laat u kennis maken met de schoonheid van het landschap en leidt langs indrukwekkende cultuurhistorische hoogtepunten.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Berg en Dal. Een cultuurhistorische wandeling

Berg en Dal. Een cultuurhistorische wandeling
(20 km)

Heijden, Paul van der

€ 9.95


Ravenstein. Een cultuurhistorische fietstocht

Ravenstein. Een cultuurhistorische fietstocht
(30 km)

Koeveringe, Y. van

€ 9.95