Ravenstein. Een cultuurhistorische fietstochtCultuurhistorische fietsroute30 km
€ 9.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-008-8
druk: maart 2012
13 x 21 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Ravenstein. Een cultuurhistorische fietstocht

Koeveringe, Y. van

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Oss

Het vestingstadje Ravenstein, in het noordoosten van de provincie Noord-Brabant, herbergt een rijke historie. De geschiedenis van dit mooie stadje en haar omgeving is sterk bepaald door de nabijheid van de Maas, die niet alleen een belangrijke transportader was, maar ook als natuurlijke grens tussen Noord-Brabant en Gelderland optrad.

De erfgoedroute neemt u mee op een tocht langs de oever van de Maas. Het verhaal begint in Ravenstein, waar verschillende kerken, resten van een kasteel en de vestingwerken slechts een paar van de monumenten zijn die u hier kunt bezoeken. Ravenstein wist lang een onafhankelijke positie te houden, wat betekende dat er meestal vrijheid van godsdienst bestond, terwijl dit in het omliggende gebied zeker niet het geval was. De fietstocht leidt dan ook langs verschillende rooms-katholieke kloosters, kapellen en kerkjes. Over de dijken langs de rivier fietsen we langs molens, boerderijen en historische dorpjes, zoals Demen, Dieden, Megen en Macharen. De oudste sporen van bewoning langs dit deel van de Maas stammen al uit de nieuwe steentijd, zoals verschillende archeologische vondsten hebben aangetoond. Dat het in het Maasdal aangenaam toeven is, bewijst ook de aanwezigheid van verschillende kastelen, zoals Kasteel Oijen en het verdwenen kasteel van Dieden.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht door Ravenstein en omgeving laat u kennismaken met prachtige natuurgebieden en een eeuwenlange geschiedenis. De route vormt een tweeluik met Oss. Een cultuurhistorische fietstocht.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Oss. Een cultuurhistorische fietstocht

Oss. Een cultuurhistorische fietstocht
(33 km)

Koeveringe, Y. van

€ 9.95


Lith. Een cultuurhistorische fietstocht

Lith. Een cultuurhistorische fietstocht
(33 km)

Koeveringe, Yuri van

€ 9.95


Groesbeek. Een cultuurhistorische wandeling

Groesbeek. Een cultuurhistorische wandeling
(8 km)

Boosten, M. en P. Jansen

€ 9.95