Vaassen. Een cultuurhistorische wandelingCultuurhistorische wandelroute18 km
€ 9.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-021-7
druk: april 2013
13 x 21 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Vaassen. Een cultuurhistorische wandeling

Simons, V.

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Epe

Het afwisselende landschap van de oostelijke Veluwe is een afspiegeling van de dynamische ontwikkelingen die dit gebied heeft doorgemaakt. Deze wandeling laat u kennismaken met dit rijke verleden en laat u de sfeer van lang vervlogen tijden beleven.

De erfgoedroute begint in het dorp Vaassen. Ooit was dit het centrum van de bloeiende watermolennijverheid, die in deze omgeving vanaf de dertiende eeuw plaatsvond. Dit is nog goed te zien aan het imposante kasteel en landgoed Canneburgh, van waaruit alle belangrijke beslissingen over dit gebied werden genomen. Om Vaassen heen ligt een complex en uniek bekenstelsel met bijbehorende molenplaatsen. De route neemt u vervolgens mee door uitgestrekte bossen en heidevelden. Onderweg komt u sporen tegen van de prehistorische bewoners die hier vanaf de steentijd aanwezig waren. U wandelt langs grote en kleine grafheuvels, eeuwenoude karrensporen en omwalde akkers uit de ijzertijd, de zogenaamde Celtic fields. Daarnaast ontdekt u op deze route de binding die het gebied heeft met de oranjes en wandelt u door de prachtige karakteristieke boerenclave Niersen.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling door Vaassen is een ware tocht door de geschiedenis en laat u kennismaken met het fraaie natuurschoon en de aanwezige cultuurhistorie in dit prachtige gebied.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Dussen. Een cultuurhistorische fietstocht

Dussen. Een cultuurhistorische fietstocht
(38 km)

Hendriks, Johan

€ 9.95


Aalten-Bredevoort. Een cultuurhistorische fietstocht

Aalten-Bredevoort. Een cultuurhistorische fietstocht
(38 km)

Hoekstra, Anna Rens en Dewi van Veldhuizen

€ 9.95