Waddenzee. Werelderfgoed
€ 34.95   (incl. verzendkosten)
ISBN: 978-90-5345-423-7
druk: maart 2012
22 x 28 cm - 256 blz.
genaaid gebonden met stofomslag

Waddenzee. Werelderfgoed

Abrahamse, J. (red.)

Cultuurhistorische reeks van Werelderfgoed in Nederland nr. 04
Uitgave in samenwerking met: Ministerie van Economische Zaken

Op 26 juni 2009 verleende UNESCO aan de Duits-Nederlandse Waddenzee de status van werelderfgoed. Hiermee heeft dit gebied, dat niet alleen de Nederlandse Waddenzee omvat, maar ook de Duitse nationale parken Waddenzee van Niedersachsen, Schleswig-Holstein en Hamburg, wereldwijde bekendheid gekregen. Nergens ter wereld is een vergelijkbaar dynamisch en uitgestrekt landschap te vinden, dat is ontstaan onder invloed van eb en vloed. Daarnaast zorgen de talrijke bijzondere bewoners en zeldzame begroeiing ervoor dat deze omvangrijke landstreek enig in haar soort is.

De veranderingen die de Waddenzee al sinds duizenden jaren en nu nog dagelijks ondergaat, het oogstrelende landschap met spectaculaire vergezichten en wolkenluchten, de miljoenen vogels voor wie de Waddenzee een onmisbare tussenstop is en de verantwoorde interactie tussen mens en natuur, geven dit gebied zijn grote waarde. Reden genoeg voor UNESCO om deze unieke Waddenzee, één van de laatste grote wildernissen op onze planeet, toe te voegen aan de prestigieuze Werelderfgoedlijst.

Het boek brengt met prachtige illustraties de geschiedenis van de het gebied en de unieke kenmerken van de Wadden als getijdenlandschap en natuurgebied tot leven. Ook de rijke flora en fauna die de streek kenmerken, de invloed van de mens op dit unieke landschap en de bescherming van het Waddenzeegebied worden in deze publicatie uitgebreid besproken.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Schokland en omgeving. Leven met water

Schokland en omgeving. Leven met water

Hezel, G. van en A. Pol

Uitverkocht