Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De aanleg van nieuwe bossen

 24,95

Jansen, P. e.a.

Uitgave in samenwerking met: Stichting Probos

Extra informatie

Uitverkocht

Artikelnummer: 978-90-5345-378-0 Categorieën: , Tag: Product ID: 973

Beschrijving

Tweehonderd jaar geleden bestond Nederland voor een schamele drie procent uit bos. Sinds die tijd hebben onze voorouders om allerlei redenen veel nieuw bos aangeplant en is het bosareaal gegroeid naar zo`n 360.000 hectare, ofwel tien procent van ons landoppervlak. Ook nu nog wordt jaarlijks zo`n 1000 tot 1500 hectare aan nieuwe bossen aangelegd, want bossen bieden veel voordelen.

Zo zijn er talloze planten en dieren die profiteren van de aanleg van nieuwe bossen. Bossen worden druk bezocht door mensen om in te wandelen en te sporten. Bovendien wordt er de duurzame grondstof hout geproduceerd en wordt het broeikasgas CO2 en fijn stof vastgelegd. Om al deze functies goed tot hun recht te laten komen bij de aanleg van nieuwe bossen is gedegen kennis nodig van het gehele bebossingsproces, van de planvorming en uitvoering tot het beheer in de eerste jaren na aanplant.

Dit boek is bedoeld om boeren, terreinbeheerders, adviseurs, (beleids)ambtenaren, studenten en andere geïnteresseerden van de nodige basiskennis te voorzien over de aanleg van nieuwe bossen op landbouwgrond.