Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De Amsterdamse buitenplaatsen. Een vergeten stadsgeschiedenis. Kennemerland, Gooi, ’s-Graveland, Vecht, Angstel en Amstel

 19,95

Dessing, René W.Chr.

Uitgave in samenwerking met: Provincie Noord-Holland

Extra informatie

Afmetingen 17 × 24 cm
Afwerking

hardcover

Pagina's

224

Verschenen

2015

Uitverkocht

Beschrijving

Rond Amsterdam liggen talrijke buitenplaatsen. Ze zijn tussen de 17de en 20ste eeuw gesticht door vooral Amsterdamse kooplieden en regenten. De Amsterdamse buitenplaatsen zijn vooral te vinden in Kennemerland en ’s-Graveland, maar ook langs de Vecht, Angstel en Amstel en in het Gooi.

Dit boek brengt de Amsterdamse buitenplaatsen opnieuw tot leven

Dit cultuur-toeristische boek brengt deze rijke lustoorden van weleer opnieuw tot leven. Het geeft een helder overzicht van zestig nog bestaande historische buitenplaatsen die vanuit Amsterdam zijn gesticht. Samen bieden ze meeslepende verhalen over rijkdom, macht, architectuur- en tuingeschiedenis, maar ook over ziekte en dood, faillissementen en oorlogsgeweld.
Daarnaast lees je in dit boek wat er op de buitenplaatsen is te zien en te doen Sommige zijn als museum toegankelijk, bij andere kun je prachtig wandelen en weer andere organiseren activiteiten – van geogames tot schildercursussen en van tuinexcursies tot concerten. En op een flink aantal buitenplaatsen kun je zelfs trouwen en feesten.