Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

‘Het gaat door!’ Inspiratie en spiritualiteit in voormalig slotklooster Gods Werkhof

Extra informatie

Artikelnummer: 978-90-5345-400-8 Categorieën: , Tag: Product ID: 988

Beschrijving

In 2010 is het vijftig jaar geleden dat in Werkhoven een slotklooster werd gebouwd: priorij Gods Werkhof. Bijna veertig jaar hebben zusters, monialen Augustinessen, met liefde op deze plek gewoond en gewerkt. Zij maakten een ontwikkeling door van een communiteit die achter tralies leefde naar een gemeenschap die haar deuren opende voor mensen met uiteenlopende spirituele ideeën.

Na het vertrek van de zusters is Conferentiecentrum Samaya op deze plek verdergegaan. De Werkhofgemeenschap, die vanaf de jaren zeventig rond de zusters ontstond, organiseert nog elke zondag een oecumenische viering in de kapel. Zoals zuster Theresia het verwoordde: ‘Het gaat dóór!’.

In dit boek leest u over dit monumentale pand, haar bijzondere tuin en interieur en over de veranderingen die zich in dit voormalige slotklooster gedurende een halve eeuw hebben afgespeeld: een tijdsbeeld. Daarnaast staat inspiratie vanuit de plek centraal. Is een roeping bijvoorbeeld wel zo anders voor zusters van toen dan voor mensen van nu? U leest het in persoonlijke verhalen van toen en nu over roeping, verbondenheid, openheid, stilte en ruimte.