Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Kroondomein Het Loo

 39,95

Bleumink, H. en J. Neefjes

Uitgave in samenwerking met: Kroondomein Het Loo

Extra informatie

Uitverkocht

Beschrijving

Op 27 november 1684 koopt stadhouder prins Willem III voor 90.000 carolusguldens het oude jachtslot Het Loo. Het is het begin van de nauwe band tussen het Huis Oranje-Nassau en de Veluwe – een band die tot op de dag van vandaag bestaat. Sinds stadhouder Willem III hebben tien generaties Oranjes hun hart verpand aan Het Loo, met zijn parken, boerengehuchten, eeuwenoude bossen en uitgestrekte heidevelden, om er te jagen, te galopperen of te schilderen.
Kroondomein Het Loo vertelt het bewogen verhaal van de Oranjes en Het Loo: van de jachtpartijen van koning-stadhouder Willem III, de romantische natuurwandelingen van prins Willem V en de militaire oefencampagnes van koning Willem III, tot de Pruisische bosbouwwegen van prins Hendrik, de ‘dansende’ beuken van koningin Wilhelmina en het natuurvolgende bosbeheer van koningin Beatrix.

Dit boek is niet alleen een boeiende biografie van een koninklijk landgoed, maar schetst ook een verrassend portret van de Oranjes.

Het boek neemt de lezer mee op een historische ontdekkingstocht door het landschap van misschien wel het meest onbekende stukje Veluwe. Met uniek historisch materiaal en schitterende natuur- en landschapsfoto’s. Met Kroondomein Het Loo is er nu een rijk overzichtswerk over het ontstaan en het beheer van Nederlands grootste landgoed – een kroonjuweel van de Veluwe.