Beesel. Een cultuurhistorische fietstochtCultuurhistorische fietsroute33 km
€ 9.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-003-0
druk: april 2011
13 x 21 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Beesel. Een cultuurhistorische fietstocht

Luys, W., U. Pohling en K. Steehouwer

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Beesel

Het landschap rond het dorp Beesel is sterk bepaald door de Maas, die in de hellingen langs de rivier terrassen heeft uitgesleten. Langs de rivier ontstonden de kenmerkende stuifduinen. De omgeving met zijn fraaie natuurgebieden leent zich bij uitstek voor een fietstocht.

De erfgoedroute voert u langs de brede stroom van de Maas via Kessel en Reuver. U fietst door het unieke natuurlandschap van het grootste voormalige munitiedepot van West-Europa. De route gaat verder over de Prinsendijk, oorspronkelijk een Romeinse weg, waar aan weerszijden van de weg nog Duitse machinegeweerbunkers uit 1944 te zien zijn. Deze weg markeert nu exact de grens tussen Nederland en Duitsland. Daarna fietst u via de prachtige natuurgebieden Meerlebroek en Beesels Broek terug naar Beesel, waar een schat aan historische gebouwen is te bewonderen. Onderweg komt u langs prehistorische grafheuvels, ontginningsboerderijen, watermolens, middeleeuwse en modernere kastelen, oude hoeves, kerken en kapellen. Tijdens uw fietstocht kunt u genieten van prachtige uitzichten over de Maas en de Maasterrassen.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht door de omgeving van Beesel biedt u een gevarieerde route, die u door prachtige natuurgebieden en langs historische hoogtepunten leidt. De route vormt een tweeluik met Brüggen. Een cultuurhistorische fietstocht.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Brüggen. Een cultuurhistorische fietstocht

Brüggen. Een cultuurhistorische fietstocht
(34 km)

Luys, W., U. Pohling en K. Steehouwer

€ 9.95


Beesel. Eine kulturhistorische Fahrradroute

Beesel. Eine kulturhistorische Fahrradroute
(33 km)

Luys, W., U. Pohling en K. Steehouwer

€ 9.95