Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

Bronnen op het spoor. Gids voor onderzoek naar de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland

ISBN: 978-90-5345-159-5
druk: februari 2000
Uitverkocht
24 x 24 cm - 108 blz.
genaaid gebrocheerd

Bronnen op het spoor. Gids voor onderzoek naar de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland

Broeke, W. van den e.a. (red.)

Uitgave in samenwerking met: Nederlandse Spoorwegen nv

In 1839 werd de lijn Amsterdam-Haarlem, de eerste spoorweg in Nederland, geopend. De verdere uitbreiding van het spoorwegnet verliep langzaam, totdat in 1860 de staat de aanleg van achthonderd kilometer spoorweg garandeerde. Dit was het begin van een geschiedenis met expansie, concurrentie en een toenemende overheidsbemoeienis.

In Bronnen op het spoor wordt de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen belicht in elf thema`s, waaronder de aanleg van spoorlijnen, stationsarchitectuur, rollend materiaal, veiligheid en de spoorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Deze gids is een handzame wegwijzer voor iedereen die onderzoek zou willen doen naar de spoorweggeschiedenis en wijst op de talrijke archiefbronnen, waaronder vele foto`s en kaarten, die opgeslagen zijn in onder meer Het Utrechts Archief.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Overzicht van de Nederlandse spoor- en tramwegbedrijven - verouderde uitgaveOverzicht van de Nederlandse spoor- en tramwegbedrijven - verouderde uitgave

Sluiter, J.W., e.a.

Uitverkocht


Hanzelijn. Oude en Nieuwe Land verbondenHanzelijn. Oude en Nieuwe Land verbonden

Jacobs, I.D. e.a.

€ 24.95


Sporen van Voorspoed. Het enige spoorboek, ook voor niet treinreizigersSporen van Voorspoed. Het enige spoorboek, ook voor niet treinreizigers

Haenen, H., Lange, R. de en E. Voorn

€ 24.95