De Renkumse en Heelsumse beekdalen. Een cultuurhistorische wandelgids
ISBN: 978-90-5345-462-6
druk: november 2012
Uitverkocht
17 x 24 cm - 184 blz.
genaaid gebrocheerd met losse kaarten

Inkijkexemplaar:

De Renkumse en Heelsumse beekdalen. Een cultuurhistorische wandelgids

Schaafsma, Ruud

Uitgave in samenwerking met: IVN Zuidwest Veluwezoom

De Veluwe, bekend om haar groene bossen, uitgestrekte heidegronden en droge zandvlakten, is het grootste laaglandnatuurgebied van Noordwest-Europa. Wat zij daar huisvest is uniek: een beken- en sprengenstelsel zoals dat nergens ter wereld bestaat. En waar de beken vroeger nog dienstbaar waren aan de industrie, dienen ze nu alleen nog landschap en natuur. Daardoor zijn de beekdalen tegenwoordig één van de pareltjes van het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe.

In dit boek, dat een tweeluik vormt met de cultuurhistorische wandelgids De Oosterbeekse en Doorwerthse beken, spelen de Renkumse en Heelsumse beken de hoofdrol, samen met de negentien watermolens die eeuwenlang in deze regio door het beekwater werden aangedreven. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het ontstaan van het gebied, de boeiende geschiedenis van beide beekdalen en aan de flora en fauna die er gedijen.

In alle jaargetijden is het een genot om door de Renkumse en Heelsumse beekdalen te wandelen en de rijke natuur te bewonderen. De Renkumse en Heelsumse beekdalen. Een cultuurhistorische wandelgids is daarbij, met haar zes losbladige wandelroutes, een onmisbare gids. Daarnaast is het boek een prachtig werk voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke historie van de Zuid-Veluwe en voor hen die dit unieke landschap in al haar schoonheid wil beleven.

Anderen bekeken ook deze boeken: