Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

De Romeinse rijksgrens tussen Moezel en Noordzeekust

ISBN: 978-90-5345-073-4
druk: januari 1995
Uitverkocht
21 x 20,5 cm - 120 blz.
genaaid

De Romeinse rijksgrens tussen Moezel en Noordzeekust

Bechert, T. en W.J.H. Willems

Uitgave in samenwerking met: Konrad Theiss Verlag

Eeuwenlang vormde de Rijn de grens tussen het Romeinse Rijk in het zuiden en de woongebieden van Germaanse volkeren in het noorden. Overal langs deze limes waren Romeinse soldaten gelegerd. Verder leefden hier veel boeren en handelaren, die het machtige legerapparaat bevoorraadden en zaken deden met de mensen `aan de overkant`.

Op basis van recent onderzoek geeft dit boek een beeld van het Duitse Koblenz aan de Moezel tot en met het befaamde, maar nog altijd niet gelokaliseerde fort Brittenburg bij Katwijk aan Zee. Van alle bekende legerplaatsen langs dit gedeelte van de grens is een bespreking opgenomen.

Bovendien behandelen de auteurs voor het eerst de laat-Romeinse diepteverdediging langs de Maas en in België. De Romeinse Rijksgrens is daardoor niet alleen een goede introductie in de archeologie van de limes, maar tevens een onontbeerlijk naslagwerk voor iedereen met belangstelling voor Romeinse geschiedenis.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Romeins glas uit particulier bezitRomeins glas uit particulier bezit

Groen, J. van der en H. van Rossum

€ 19.95


Een Bataafse gemeenschap in de wereld van het Romeinse rijk. Opgravingen te Tiel-PassewaaijEen Bataafse gemeenschap in de wereld van het Romeinse rijk. Opgravingen te Tiel-Passewaaij

Roymans, N., T. Derks en S. Heeren (red.)

€ 34.95


Grens van het Romeinse Rijk. De limes in GelderlandGrens van het Romeinse Rijk. De limes in Gelderland

Heijden, Paul van der

€ 19.95