Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

Fabriekswerk. Industrieel erfgoed in de provincie Utrecht

ISBN: 978-90-5345-096-3
druk: februari 1997
Uitverkocht
30 x 21,7 cm - 160 blz.
genaaid gebonden met stofomslag

Fabriekswerk. Industrieel erfgoed in de provincie Utrecht

Buiter, H.

De provincie Utrecht staat niet bekend als een zwaar geïndustrialiseerde streek. Desondanks was de industrie voor de regio van grote betekenis. Nijverheid die zijn sporen in het Utrechts landschap achterliet in de vorm van fabrieken, loodsen, arbeiderswoningen, directievilla`s, apparaten en machinerieën.

Over deze erfenis handelt dit boek. Het toont de rijke variatie in Utrechts industriële verleden. Van steenfabrieken langs de Lek tot textielfabrieken in Veenendaal, die de plaats de naam `het Tilburg van het Sticht` bezorgden. En van metaalbedrijven als Werkspoor en Jaffa tot een onderneming als touwslagerij Van der Lee in Oudewater.

Utrechts industriële verleden is veelzijdig en resulteerde in karakteristieke gebouwen. Wie het front ziet van de voormalige voederfabriek Hooghiemstra aan de Utrechtse Wittevrouwensingel of het voormalig pompgebouw van het Waterleidingbedrijf Midden-Nederland in Soestduinen binnenloopt, zal dit beamen.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Jaffa en de dingen die voorbijgaan. De geschiedenis van een Utrechtse machinefabriekJaffa en de dingen die voorbijgaan. De geschiedenis van een Utrechtse machinefabriek
(reeks nr. 31)

Kam, R. de

€ 12.95


Fabrieken! Industrieel erfgoed in de gemeente UtrechtFabrieken! Industrieel erfgoed in de gemeente Utrecht
(reeks nr. 06)

Heuvel, M. van den

Uitverkocht


‘t Komt in orde. Het ware verhaal achter Villa Jongerius‘t Komt in orde. Het ware verhaal achter Villa Jongerius

Santen, B. van

€ 19.95