Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

Helmond. Doorsneden in tijd en ruimte

ISBN: 978-90-5345-309-4
druk: oktober 2006
Uitverkocht
24 x 24 cm - 176 blz.
genaaid gebonden

Helmond. Doorsneden in tijd en ruimte

Hooff, G. van en L. van Lieshout

Uitgave in samenwerking met: Stichting Architectuur-café Helmond

Helmond is in de voorbije decennia opgevallen door nieuwe wijken als Dierdonk en Brandevoort, door projecten als `t Speelhuis, Boscotondo en het Stationskwartier. De in ontwikkeling zijnde nieuwe wijken als Suytkade en de Groene Loper zullen in de volgende decennia opnieuw de aandacht trekken.

Helmond verandert zienderogen. Als de stad er in slaagt vast te houden aan de hoge kwaliteit die nu al jaren de nieuwbouw kenmerkt, zal de oude binnenstad over een jaar of tien een heel ander imago hebben dan nu.

Dit boek over Helmond laat vijftien voor iedereen herkenbare plekken in de stad, in woord en beeld tot nieuw leven komen. Het geeft antwoord op de vraag hoe Helmond tot zijn huidige uitstraling is gekomen.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Zo`n onbeschrijfelijke stad. Dertig jaar stadsontwikkeling in Utrecht, 1970 - 2000Zo`n onbeschrijfelijke stad. Dertig jaar stadsontwikkeling in Utrecht, 1970 - 2000

Visser, K.

Uitverkocht


De kastelen van Helmond. Een machtscentrum aan de rand van de PeelDe kastelen van Helmond. Een machtscentrum aan de rand van de Peel

Arts, N., H. Roosenboom en L. van Zalinge (red.)

Uitverkocht


Slot LoevesteinSlot Loevestein

Stamkot, B.

Uitverkocht