Het Utrechtse Stadskantoor
€ 19.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-90-5345-500-5
druk: december 2015
21 x 21 cm - 120 blz.
genaaid gebrocheerd met omslagflappen

Inkijkexemplaar:

Het Utrechtse Stadskantoor

Lavies, Daan, Saskia Minjon, Jan Vredenberg en Willemijn Zwikstra

Uitgave in samenwerking met: Gemeente Utrecht

De huisvesting van het Utrechtse stadsbestuur en de gemeentelijke organisatie is in de loop van tijd vele malen veranderd. Niet alleen groeide de stad, ook maatschappelijke en politieke ontwikkelingen leidden tot behoefte aan andere en grotere gebouwen. Al vanaf 1850 werden plannen gemaakt om bestuur en ambtenaren zoveel mogelijk onder één dak te brengen. Eind twintigste eeuw kwamen deze plannen in een stroomversnelling.

Elke Utrechter heeft de bouw van het Stadskantoor in het Stationsgebied kunnen volgen. Eerst groeiden er drie liftkokers naast het Centraal Station en het leek niet veel later dat er een opvallend gebouw van 92 meter hoog was gebouwd. Het ontwerp van architectenbureau Kraaijvanger heeft een duidelijke wisselwerking met de omgeving. Het is in dit gebouw waar de Utrechters nu hun kind kunnen aangeven en waar de medewerkers het gemeentelijk beleid ontwikkelen.

In dit boek Het Utrechtse Stadskantoor kunt u lezen over de bijzonderheden van het Stadskantoor en het bijzondere gebied waarin het is gebouwd. U krijgt ook een unieke inkijk in het gebouw, dat geheel is ingericht op Het Nieuwe Werken. U wordt rondgeleid over 21 verdiepingen, van fietsparkeergarage en publieksentree tot de kamer van de burgemeester en de waterbar. Voor de medewerkers een feest der herkenning, voor inwoners van de stad een kijkje in de keuken van de gemeente!

Anderen bekeken ook deze boeken:

Verjongd stadshart. Een nieuw Utrecht Centraal

Verjongd stadshart. Een nieuw Utrecht Centraal

Ton Burgers, Jan Vredenberg, Herbert Boland

€ 29.95


De Utrechtse Domtoren. Trots van de stad

De Utrechtse Domtoren. Trots van de stad

Kam, R. de, A.F.E. Kipp en D. Claessen

Uitverkocht