Maliebaan 18. Cultuur- en architectuurhistorie van een monumentaal Utrechts pand
€ 19.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-90-5345-432-9
druk: februari 2013
17 x 24 cm - 144 blz.
gebonden

Inkijkexemplaar:

Maliebaan 18. Cultuur- en architectuurhistorie van een monumentaal Utrechts pand

Tuijl, C. van

Uitgave in samenwerking met: Oranje Fonds

De Maliebaan is door zijn breedte en de vele oude bomen een van de opvallendste straten van Utrecht. Aan weerszijden ervan staan schitterende panden, bestemd voor allerlei doeleinden. Aan een daarvan wappert een oranje wimpel, Maliebaan 18, het pand waar het Oranje Fonds huisvest. Een majestueus pand dat stamt uit 1868.

Dankzij deze publicatie is het mogelijk een kijkje te nemen in het gebouw en wordt er een duik genomen in de historie van het pand. De nadruk ligt hierbij op de oorspronkelijke bewoner, jonkheer Everard van Weede van Dijkveld (1834-1893), en op de bouwstijl en architect van het pand. Het boek geeft een schets van de familie Van Weede van Dijkveld en biedt een rijk tijdsbeeld van het leven in Utrecht in de negentiende eeuw. Het herenhuis wordt uitvoerig beschreven, waarbij er aandacht is voor zowel de oude als de huidige situatie. Zowel het interieur als het exterieur wordt uitgebreid behandeld, waarbij ook de prachtige nieuwe tuin niet onbesproken blijft.

Maliebaan 18. Cultuur- en architectuurhistorie van een monumentaal Utrechts pand is een heldere reconstructie van het verleden van het herenhuis op nummer 18, maar geeft ook een familiegeschiedenis en een blik op het leven in de negentiende eeuw. Ondersteund door vele afbeeldingen vormt het een mooi overzicht en kan de lezer ontdekken wat er schuilt achter de gevel van dit prachtige monumentale pand aan de Maliebaan.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Utrecht in steen. Historische bouwstenen in de binnenstad

Utrecht in steen. Historische bouwstenen in de binnenstad

Dubelaar, W., T.G. Nijland en H.J. Tolboom

Uitverkocht