Montferland. Een cultuurhistorische fietstochtCultuurhistorische fietsroute40 km
€ 9.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-94-6148-059-0
druk: augustus 2017
13x21 cm - 72 blz.
genaaid gebrocheerd

Montferland. Een cultuurhistorische fietstocht

Reintjens, Melina

Uitgave in samenwerking met: Stichting Kasteel Huis Bergh

Tegen de grens van Duitsland, onder de oude stad Doetinchem, ligt de gemeente Montferland. Montferland is niet alleen uniek vanwege het bos- en heuvelrijke landschap, ook herbergt de gemeente het kasteel Huis Bergh: een van de grootste middeleeuwse kastelen van Nederland. Het prachtige afwisselende landschap en de lange geschiedenis zijn dan ook zeer de moeite waard om te ontdekken.

De erfgoedroute heeft als vertrekpunt het kasteel Huis Bergh in het historische stadje ’s-Heerenberg. De route leidt u langs vele plaatsen die doen herinneren aan de adellijke familie Van den Bergh waaronder verschillende landhuizen en verdedigingswerken uit de Tachtigjarige Oorlog. Niet alleen de middeleeuwse geschiedenis krijgt de aandacht in deze erfgoedroute, ook is er aandacht voor de invloed van de twee wereldoorlogen in dit grensgebied. Onder andere restanten van loopgraven vormen een tastbaar overblijfsel van de Eerste Wereldoorlog. Naast geschiedenis is er ook ruimte voor het prachtige landschap van Montferland: een flink deel van de route gaat door en langs het Bergherbos en zo bereikt deze route verschillende zowel natuurlijke als door mensen aangelegde hoogtes.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht door Montferland laat u kennis maken met de schoonheid van het landschap en leidt langs indrukwekkende cultuurhistorische hoogtepunten.

Anderen bekeken ook deze fietsroutes, wandelroutes en boeken:

Bergherbos. Een cultuurhistorische wandeling

Bergherbos. Een cultuurhistorische wandeling
(13,5 km)

Groot, Casper de

€ 9.95