Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

Schoonheid en historie. Beeldhouwkunst in de gemeente Oudewater. Sculpturen, gedenk-tekens en gevelstenen

€ 19.95   (verzendkosten: € 2.49)
ISBN: 978-90-5345-350-6
druk: 0 2009
17 x 24 cm - 144 blz.
genaaid gebrocheerd

Schoonheid en historie. Beeldhouwkunst in de gemeente Oudewater. Sculpturen, gedenk-tekens en gevelstenen

Veelenturf, K.

Historische Publicaties Gelderland nr.
Uitgave in samenwerking met: Gemeente Oudewater

Oudewater, dat in 1265 stadsrechten verwierf, staat internationaal bekend om de fraaie Oudhollandse architectuur van de pittoreske binnenstad. Elk jaar opnieuw wandelen hier vele toeristische bezoekers door de straten met hun talrijke schitterende monumenten. De oudere bouwkunst is echter niet de enige attractie van Oudewater.

Dit boek zet de beeldhouwkunst van Oudewater in de schijnwerpers. Het gaat daarbij niet alleen om geveltekens, kopjes en andere bouwsier die de oudere panden verfraaien. Ook de moderne vrijstaande beelden en de sculpturen in de drie oudste kerken van Oudewater komen aan de orde. Behalve van schoonheid verhalen de beelden, reliëfs en gedenktekens van het verleden van Oudewater. Ook aan historische aspecten van deze beeldhouwkunst wordt daarom aandacht besteed.

Alle sculpturen uit binnenstad, wijken en buurtschappen van Oudewater passeren in dit boek de revue. De vele afbeeldingen in kleur maken deze gids toegankelijk voor iedere geïnteresseerde lezer.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Over monumenten gesproken... Monumenten en hun verhalen in OudewaterOver monumenten gesproken... Monumenten en hun verhalen in Oudewater

Visse, M.

Uitverkocht


Utrecht in steen. Historische bouwstenen in de binnenstadUtrecht in steen. Historische bouwstenen in de binnenstad

Dubelaar, W., T.G. Nijland en H.J. Tolboom

Uitverkocht


Onvermoede weelde. Natuursteengebruik in Rotterdam 1850-1965Onvermoede weelde. Natuursteengebruik in Rotterdam 1850-1965

Tolboom, H.-J. (red.)

€ 34.95