Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20

Utrecht. Europese Kerkenstad

€ 19.95   (verzendkosten: € 2.49)
ISBN: 978-90-5345-416-9
druk: juni 2011
22 x 28 cm - 128 blz.
genaaid gebonden

Utrecht. Europese Kerkenstad

Engelbregt, G.M.J. en J.B.A. Terlingen

De stad Utrecht heeft een rijke schat aan middeleeuwse kerken gekend. In de loop der eeuwen is het merendeel van deze kerken verdwenen of verminkt geraakt. Onderzoekers Joris Engelbregt en Jan Terlingen hebben de meest markante van deze kerken als reconstructiemodellen opnieuw vorm gegeven om ze zo in ongeschonden staat te kunnen laten zien.

De heren Engelbregt en Terlingen begonnen al in 1971 met het bouwen van een serie reconstructiemodellen van middeleeuwse Utrechtse kerken. Om deze kerken in hun Europese context te kunnen plaatsen, hebben zij vervolgens een aantal maquettes vervaardigd van belangrijke Europese kerken. Deze kerken hebben een sleutelrol gespeeld in de Europese cultuurgeschiedenis waarop de Utrechtse kerken zijn geïnspireerd. Zo werd een serie kerkmodellen verkregen die een globaal beeld geeft van het kerkgebouw van het Europese christendom vanaf de Romeinse tijd tot in de late middeleeuwen.

`Utrecht. Europese Kerkenstad` presenteert de ontwikkeling van de middeleeuwse kerkelijke bouwkunst in Utrecht aan de hand van de maquettes en in relatie tot de Europese cultuurgeschiedenis. De combinatie van beelden van de maquettes, historische beelden en beelden van de huidige situatie verduidelijkt het zicht op de middeleeuwse kerken in Utrecht. Het boek laat zien dat de middeleeuwse kerken in Utrecht niet op zichzelf staan, maar deel uitmaken va de rijke Europese kerkenschat. De stad Utrecht kan hiermee met recht betiteld worden als Europese Kerkenstad.

Anderen bekeken ook deze boeken:

De Paulusabdij. Achter de muren van Utrechts oudste kloosterDe Paulusabdij. Achter de muren van Utrechts oudste klooster

Hundertmark, H. en K. van Vliet

€ 39.95


‘Een paradijs vol weelde’. Geschiedenis van de stad Utrecht‘Een paradijs vol weelde’. Geschiedenis van de stad Utrecht

Bruin, R.E. de e.a. (red.)

€ 49.95


Utrecht in steen. Historische bouwstenen in de binnenstadUtrecht in steen. Historische bouwstenen in de binnenstad

Dubelaar, W., T.G. Nijland en H.J. Tolboom

Uitverkocht