Uitgeverij Matrijs
Lange Nieuwstraat 12
3512 PH Utrecht
E
T 030 234 31 48
Geen verzendkosten boven euro 20
Ik geef mij op voor de nieuwsbrief van Matrijs
Email
Interesse

Edam, behouden stad. Houten en stenen huizen 1500-1800

€ 39.95   (incl. verzendkosten)
ISBN: 978-90-5345-330-8
druk: november 2007
22 x 28 cm - 328 blz.
genaaid gebonden

Edam, behouden stad. Houten en stenen huizen 1500-1800

Boschma-Aarnoudse, C.

Edam, één van de pittoreske plaatsjes langs de voormalige Zuiderzee. De smalle grachten en straatjes worden omzoomd door vriendelijke geveltjes uit voorbije eeuwen. Alleen de reusachtige kerk aan de noordzijde stoort zich niet aan de kleinschaligheid van de kleinsteedse huizen.

Dit boek beschrijft deze relatief eenvoudige, maar interessante huizen van Edam. Interessant omdat veel bewaard is gebleven van vroegere bouw- en woonfasen, niet zelden zelfs het middeleeuwse houtskelet. Zo is Edam een schatkamer van oude, elders veelal verdwenen bouwtradities.

In dit rijk geïllustreerde boek wordt de bebouwing vanaf de vroegst bekende Edamse woonhuizen uit de late vijftiende eeuw tot aan de barokke herenhuizen uit negentiende eeuw beschreven. Ook de ontwikkeling van Edam komt aan bod. Hiermee is het boek uitgegroeid tot een integrale geschiedenis van Edam.

Anderen bekeken ook deze boeken:

Bouwhistorie in Nederland. Kennis en bescherming van gebouwenBouwhistorie in Nederland. Kennis en bescherming van gebouwen

Tussenbroek, G. van (red.)

Uitverkocht


Inleiding in de bouwhistorie. Opmeten en onderzoeken van oude gebouwenInleiding in de bouwhistorie. Opmeten en onderzoeken van oude gebouwen

Stenvert, R. en G. van Tussenbroek (red.)

Uitverkocht


Schokland en omgeving. Leven met waterSchokland en omgeving. Leven met water

Hezel, G. van en A. Pol

€ 34.95