Sint Maarten. Een levende legende
€ 12.95   (verzendkosten: € 2.99)
ISBN: 978-90-5345-445-9
druk: november 2011
21 x 29 cm - 48 blz.
genaaid gebrocheerd

Sint Maarten. Een levende legende

Bongers, N., Helm, A., Peeters, J. en N. Stolk

Uitgave in samenwerking met: Sint Maartensberaad Utrecht

Weet u wie er bovenop de Domtoren als windvaan al eeuwenlang zonder hoogtevrees in weer en wind trouw de wacht houdt over de stad Utrecht? Waarom ieder jaar op elf november kinderen met lampionnen langs de huizen gaan en liedjes zingen? En heeft u zich weleens afgevraagd waar de Utrechtse stadskleuren rood en wit vandaan komen?

In dit driedelige stripboek vertellen drie Utrechtse striptekenaars, met ieder een compleet eigen stijl, over het leven, legende en erfgoed van Sint Maarten. Ook vliegende en gakkende ganzen zullen voorbij komen. "Ik zoek Maarten, de waarlijk gelukzalige man, die niemand beoordeelde of veroordeelde en die geen kwaad met kwaad vergold." Zo begint het eerste deel over het leven van Martinus die het in de vierde eeuw na Christus als Romeinse soldaat schopte tot bisschop van Tours en een eeuw na zijn dood tot heilige werd verklaard.

Wie was deze Martinus van Tours eigenlijk? Striptekenaar Niels Bongers laat Martinus zelf aan het woord om zijn levens verhaal aan u te vertellen. Joshua Peeters laat vervolgens zien welke legendes zich in de loop der tijd rond Martinus hebben gevormd. Heeft hij niet een dood kind tot leven gewekt en een melaatse genezen? En biedt zijn vingerkootje geen bovenmenselijke bescherming?

Ten slotte vertelt Albo Helms in het sluitstuk het verhaal van Sint Maarten in Utrecht; hoe is hij patroonheilige van de stad geworden en op welke plekken hebben zijn leven en legende sporen achtergelaten in het stadsbeeld? Één ding is zeker: na het lezen van dit stripboek zal Utrecht nooit meer hetzelfde voor u zijn!

Anderen bekeken ook deze boeken:

Sint-Maarten in Utrecht. Sporen van een beschermheilige

Sint-Maarten in Utrecht. Sporen van een beschermheilige

Chris van Deventer (†) en René de Kam

€ 12.95


De Dom van Utrecht. Symboliek in steen

De Dom van Utrecht. Symboliek in steen

Terlingen, J.B.A. en G.M.J. Engelbregt

Uitverkocht