Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Atlas van historische verdedigingswerken in Nederland. Overijssel en Gelderland

 49,95

Teun de Kruijf e.a. (red.)

Uitgave in samenwerking met: Stichting Menno van Coehoorn

Dit boek beschrijft verdedigingswerken van de Romeinse tijd tot aan de Tweede Wereldoorlog in detail. De staatkundige, geografische en krijgskundige ontwikkelingen in Overijssel en Gelderland en de gevolgen op het gebied van de vestingbouw worden op de voet gevolgd..

Extra informatie

Afmetingen 22 × 28 cm
Afwerking

hardcover

Pagina's

472

Verschenen

2019

Beschrijving

Historische verdedigingswerken Overijssel en Gelderland

Waar mensen wonen, wordt verdedigd: tegen vijandige groepen, steden of staten. In Overijssel en Gelderland zijn daarom een heel aantal verdedigingswerken te vinden; schansen, kazematten, redoutes, maar ook stadpoorten, bastions en bolwerken. De rivier de IJssel speelde hierin een belangrijke rol. De huidige toestand van de vele verdedigingswerken varieert van ruïneus tot nog in gebruik.

Verdedigingswerken van Romeinen tot Tweede Wereldoorlog

De Atlas van Historische Verdedigingswerken in Nederland beschrijft verdedigingswerken van de Romeinse tijd tot aan de Tweede Wereldoorlog in detail. De staatkundige, geografische en krijgskundige ontwikkelingen in Overijssel en Gelderland en de gevolgen op het gebied van de vestingbouw worden op de voet gevolgd.

Rijk geïllustreerd

Dit rijk geïllustreerde naslagwerk van historische verdedigingswerken beschrijft de ontwikkeling van de verschillende verdedigingswerken en laat zien welke elementen nu nog terug te vinden zijn in het landschap.

Inkijkexemplaar