Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Brüggen. Een cultuurhistorische fietstocht

 9,95

Luys, W., U. Pohling en K. Steehouwer

Extra informatie

Artikelnummer: 978-94-6148-004-0 Categorieën: , Tag: Product ID: 1016

Beschrijving

Brüggen is een kleine historische stad die in de schaduw van een grote middeleeuwse burcht ligt. Het historische karakter van Brüggen is zorgvuldig behouden en dat geeft het stadje een unieke flair die u bij een prettige fietstocht leert kennen.

Brüggen. Een cultuurhistorische fietstocht begint in het Duitse stadje Brüggen waar de terrasjes in de schaduw liggen van een imposante middeleeuwse burcht. In de kern van het historische stadje kunt u diverse monumenten bezoeken, waaronder de Messerturm, een oude watertoren, het kruisherenklooster, de parochiekerk Sankt Nikolaus en de Rochus Kapelle. Vanaf Brüggen fietst u langs de Swalm door het natuurgebied Elmpter Bruch. U fietst over de Prinsendijk, oorspronkelijk een Romeinse weg, waar aan weerszijden van de weg nog Duitse machinegeweerbunkers uit 1944 te zien zijn. Deze weg markeert nu exact de grens tussen Nederland en Duitsland. De route loopt verder via het unieke natuurlandschap van het grootste voormalige munitiedepot van West-Europa en het Brachter Wald naar het dorpje Bracht. Hier kunt u diverse historische gebouwen bewonderen. Vanaf Bracht fietst u via de dorpjes Alst, Lättelbracht en Born terug naar Brüggen.

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht door de omgeving van Brüggen biedt u een gevarieerde route, die u door prachtige natuurgebieden en langs historische hoogtepunten leidt. De route vormt een tweeluik met Beesel. Een cultuurhistorische fietstocht.