Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De kunst van de regie. Herbestemming, exploitatie en beheer van Rijkswerf Willemsoord

 14,95

Ivan Nevzgodin en Sara Stroux

Uitgave in samenwerking met: Willemsoord B.V.

Dit boek ontrafelt de cruciale fase van het transformatieproces van Willemsoord tussen 2008 en 2016. Het onderzoek laat zien dat goed beheer, een slimme herprogrammering en inzetten op een duurzame exploitatie doorslaggevend zijn voor succes.

Extra informatie

Afmetingen 21 × 21 cm
Afwerking

softcover

Pagina's

72

Verschenen

2017

Artikelnummer: 978-90-5345-526-5 Categorieën: , Tags: , Product ID: 1175

Beschrijving

Welke lessen zijn te trekken uit de herbestemming van Rijkswerf Willemsoord

De Rijkswerf Willemsoord in Den Helder, waar sinds het begin van de negentiende eeuw schepen en later onderzeeërs voor de Rijksvloot werden gebouwd, heeft de afgelopen 25 jaar een complex transformatieproces ondergaan. Het is daarmee een vroeg voorbeeld voor een grootschalige herbestemmingsopgave. Met het afronden van de herbestemming is het moment daar om terug te kijken op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en er over na te denken welke lessen voor de op de lange termijn succesvolle herontwikkeling van grote industriële complexen hieruit zijn te trekken.

Opheldering van de cruciale fase van de transformatie van Willemsoord

De kunst van de regie ontrafelt de cruciale fase van het transformatieproces van Willemsoord tussen 2008 en 2016. Het onderzoek laat zien dat – naast aandacht voor behoud en restauratie van de gebouwen en het terrein – goed beheer, een slimme herprogrammering en inzetten op een duurzame exploitatie doorslaggevend zijn voor succes. Dit rijk geïllustreerde boek is zeer lezenswaardig voor degene die betrokken is bij het beheer en behoud van ons gebouwd erfgoed, maar ook voor de liefhebber en de geïnteresseerde.