Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De oren en ogen van de stad. Toezicht in Utrecht

 14,95

Jabobs, I.D.

Historische Reeks Utrecht nr. 35
Uitgave in samenwerking met: Gemeente Utrecht

Extra informatie

Artikelnummer: 978-90-5345-383-4 Categorieën: , Tags: , , Product ID: 977

Beschrijving

Toezicht in Utrecht

`De oren en ogen van de stad`, zo worden de Utrechtse toezichthouders wel genoemd. Doordat de toezichthouders dagelijks in de stad aanwezig zijn, zien en voelen ze wat er zich afspeelt, houden ze contact met de burgers en melden ze ongeregeldheden aan de politie.

In 1995 is de Stichting Stadstoezicht Utrecht opgericht met een tweeledig doel: de veiligheid in de stad te bevorderen en langdurig werklozen aan een zinvolle baan te helpen. Op 1 januari 2007 kwam een einde aan het bestaan van de zelfstandige Stichting Stadstoezicht door het beëindigen van subsidiegelden. Alle toezichthouders zijn vanaf dat moment in dienst gekomen van de gemeente Utrecht. Hun takenpakket is uitgebreid en ze doen nog altijd tot ieders tevredenheid hun werk in de stad.

Het boek beschrijft de geschiedenis van ruim tien jaar Stadstoezicht. Die tien jaar stonden niet op zich, want toezicht was en is van alle tijden en toezicht zal er altijd blijven. Zo blijkt wel uit de kleine historie van Utrechts toezicht waarmee het boek opent en uit de verhalen van de bestuurders, werknemers en de toezichthouders zelf.