Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De was buiten hangen. Arnhemse kwesties 1970-2000

 19,95

Bob Roelofs

Dit boek is een levendig relaas van wat er in de laatste drie decennia van de twintigste eeuw in de Gelderse hoofdstad gebeurde. Een tijd waarin nieuwe wijken werden gebouwd en oude weer tot leven kwamen, terwijl de dames en heren politici al te vaak rollebollend door het stadhuis gingen.

Extra informatie

Afmetingen 17 × 24 cm
Afwerking

softcover

Pagina's

192

Verschenen

2020

Artikelnummer: 978-90-5345-571-5 Categorieën: , Product ID: 1226

Beschrijving

Journalisten smulden in de periode 1970 tot 2000 van de Arnhemse perikelen. Niet alleen de lokale kranten, maar ook de landelijke pers schreef zich de vingers blauw. Historicus Bob Roelofs neemt ons mee naar deze fascinerende periode waar in stadion Gelredome met veel rumoer tot stand kwam en het einde van de een na grootste raamprostitutiebuurt van Nederland een kwestie van tijd werd. Een periode met geruchtmakende kraakacties, volksprotesten tegen drugsoverlast, een Broodbus door de stad en bijzondere herdenkingsconcerten. Een van de rode draden is de terugkerende zorg over het voortbestaan van Vitesse. En hoe zat het ook alweer met de KEMA-affaire, het eerste grote schandaal rondom radioactiviteit in Nederland?

Om Arnhem echt te leren kennen

De was buiten hangen. Arnhemse kwesties 1970-2000 is een levendig relaas van wat er in de laatste drie decennia van de twintigste eeuw in de Gelderse hoofdstad gebeurde. Een tijd waarin nieuwe wijken werden gebouwd en oude weer tot leven kwamen, terwijl de dames en heren politici al te vaak rollebollend door het stadhuis gingen. Een geschiedenis, geschreven door een kenner met hart voor de stad. Om Arnhem echt te leren kennen en niet meer los te laten.

Inkijkexemplaar