Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Diplomatie op klompen. 100 jaar landbouwattachés

 24,95

Eric Denig, Jelle Landstra, Reinder Schaap en Frits Thissen

Uitgave in samenwerking met: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Dit boek duidt de betekenis van onze landbouwdiplomatie aan de hand van de persoonlijke beleving van oudgedienden. Hun observaties vormen de basis van een boeiende beschrijving van een wereld die voor velen nog onbekend terrein is.

Extra informatie

Afmetingen 17 × 24 cm
Afwerking

hardcover

Pagina's

160

Verschenen

2019

Beschrijving

Al honderd jaar zijn ambtenaren van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vanuit onze ambassades wereldwijd actief met het behartigen van de Nederlandse landbouw- en visserijbelangen. Sinds 1989 is daaraan ook natuur toegevoegd. Klompen dragen doen deze landbouwattachés bij hun werk doorgaans niet, maar onconventionele diplomaten zijn ze zeker.

Wereldvoedselvraagstuk, biodiversiteit en klimaatbeheersing en Nederland als agrarisch wereldspeler

Nederland is in de afgelopen honderd jaar uitgegroeid tot een agrarisch wereldspeler, als importeur van grondstoffen en exporteur van eindproducten. Steeds belangrijker wordt ook de export van kennis, technologie en innovatie. Natuurbelangen zijn niet aan grenzen gebonden, met soms zelfs intercontinentale verbanden. In dit verband speelt diplomatie een belangrijke rol bij het behartigen van onze belangen in een steeds complexer wordende wereld. De landbouwattachés met hun netwerken en hun kennis van de agro-keten en natuur, vervullen hierbij een belangrijke rol door Nederlandse belangen te koppelen aan kansen in hun werkgebied. Grote thema’s zoals het wereldvoedselvraagstuk, het in stand houden van de biodiversiteit en de noodzaak van klimaatbeheersing behoren eveneens tot het werkterrein van de landbouwattaché.

Over de betekenis van onze landbouwdiplomatie

Diplomatie op klompen duidt de betekenis van onze landbouwdiplomatie aan de hand van de persoonlijke beleving van oudgedienden. Hun observaties vormen de basis van een boeiende beschrijving van een wereld die voor velen nog onbekend terrein is.

Inkijkexemplaar