Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Erfgoed in Noord-Holland. Vestingen en forten

 12,95

Thomas van Roijen

In het weidelandschap, opdoemend uit het water of hoog op een duinenrij zijn in de provincie Noord-Holland typerende bouwwerken te herkennen. Ooit waren ze bedoeld om de Vesting Holland te beschermen tegen gevaar van buitenaf, nu vormen ze een stille herinnering aan het verleden.

Extra informatie

Afmetingen 17 × 22,5 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

64

Verschenen

2022

Beschrijving

Erfgoed in Noord-Holland: in het weidelandschap, opdoemend uit het water of hoog op een duinenrij zijn in de provincie Noord-Holland typerende bouwwerken te herkennen. Ooit waren ze bedoeld om de Vesting Holland te beschermen tegen gevaar van buitenaf, nu vormen ze herkenningspunten in het landschap die een stille herinnering zijn aan hun verleden. Wie hen bezoekt zal echter merken dat deze zwijgzame monumenten bijzondere verhalen te vertellen hebben.

De rijke militaire geschiedenis van Noord-Holland zal aan de hand van tien verschillende verdedigingswerken in kaart worden gebracht. Van de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie tot aan de forten van Napoleon, de Stelling van Amsterdam en de bunkers van de Duitse Atlantikwall, is de Vesting Holland in geschiedenis en landschap onlosmakelijk verbonden aan de verdedigingswerken die haar moesten beschermen.

Erfgoed in Noord-Holland. Vestingen en forten biedt een rijk geïllustreerd cultuurhistorisch overzicht, met aandacht voor de veelzijdige geschiedenis van dit Noord-Hollandse erfgoed, maar met de focus op wat er vandaag de dag nog te bewonderen valt. Hierdoor vormt het boek een ideaal startpunt voor een eigen verkenning van deze historische verdedigingswerken, want met kennis zie je meer!