Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Future proof! Nieuw vakmanschap in herbestemming

 14,95

Martine Zoeteman en Ankie Petersen (red.)

Uitgave in samenwerking met: CLUE+|Vrije Universiteit

In deze lustrumpublicatie van de Week van het Lege Gebouw worden de lessons learned van de afgelopen vijf edities geplaatst in de actuele herbestemmingspraktijk. Verschillende auteurs beschrijven de dynamiek voor, tijdens en na de crisis in de vastgoedsector.

Extra informatie

Afmetingen 15 × 23 cm
Afwerking

softcover

Pagina's

112

Verschenen

2018

Artikelnummer: 978-90-5345-534-0 Categorieën: , , Tags: , Product ID: 1189

Beschrijving

Publicatie van de Week van het Lege Gebouw

Een nazi-kazerne als internationaal vredespaleis. Een monumentale energiecentrale als uitvaartcentrum. Een grijze kantoorkolos als bordeel. De Week van het Lege Gebouw heeft zich bewezen als snelkookpan voor onorthodoxe herbestemmingsplannen. Sinds 2013 werken jaarlijks interdisciplinaire teams een week lang op locatie aan een actuele herbestemmingsopgave in Nederland. In deze tijdelijke ‘school’ krijgen studenten onder begeleiding van docenten en praktijkdeskundigen de kans om het herbestemmingsvak te doorgronden en mede vorm te geven.

Onconventionele scenario’s voor herbestemming in Nederland

In deze lustrumpublicatie van de Week van het Lege Gebouw worden de lessons learned van de afgelopen vijf edities geplaatst in de actuele herbestemmingspraktijk. Verschillende auteurs beschrijven de dynamiek voor, tijdens en na de crisis in de vastgoedsector en de impact daarvan op onze omgang met leegstaand erfgoed en op de positie van betrokken professionals. Andere auteurs reflecteren op de vorming van een interdisciplinair vak en de wijze waarop onderwijsinstellingen hierop inspelen. Het is een bundeling van uiteenlopende observaties van en onconventionele scenario’s voor herbestemming in Nederland, afkomstig van door de wol geverfde professionals en jonge honden die nu samen aan het roer staan.

Met bijdragen van onder andere: diverse onderwijsinstellingen, het Herbestemmingsteam, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Rijksvastgoedbedrijf, CONSULT van AM RED, Platform VOER en oud-deelnemers.