Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Handboek voor de amateurarcheoloog. Van bodemvondst tot database

 24,95

Hupperetz, W. e.a. (red.)

Uitgave in samenwerking met: Erfgoed Nederland

Extra informatie

Afmetingen (cm)

17 x 24

Afwerking

softcover

Pagina's

176

Verschenen

2009

Artikelnummer: 978-90-5345-318-6 Categorieën: , Tag: Product ID: 985

Beschrijving

Binnen de archeologie is de laatste jaren veel veranderd door nieuwe wet- en regelgeving. De werelden van de professionele archeologie en de amateurarcheologie zijn in de praktijk steeds meer uit elkaar gegroeid. Maar met de juiste voorbereiding is er voor amateurarcheologen nog steeds een centrale rol weggelegd in de archeologie.

Amateurarcheologen beschikken over waardevolle historische en archeologische kennis van de streek. Bovendien hebben zij vaak veel ervaring en deskundigheid. Zij kunnen hiermee een belangrijke rol spelen bij opgravingen en onderzoek. Bovendien zijn ze een essentiële schakel tussen de archeologie en het publiek.

Handboek voor de amateurarcheoloog. Van bodemvondst tot database maakt de lezer wegwijs in de mogelijkheden die er voor de amateurarcheoloog zijn. Het behandelt niet alleen de nieuwste stand van kennis en de huidige situatie in wet- en regelgeving, maar ook de praktische kant van de archeologie. Zo komen onder andere de voorbereidingen, het veldwerk, informatie over materialen en technieken, het uitwerken van de verkregen gegevens en de voorlichting van het publiek aan bod.