Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Moscowa. Van begraafplaats naar begraafpark in Arnhem

 12,95

Potjer, M.R.

Arnhemse Monumentenreeks nr. 22
Uitgave in samenwerking met: Stichting Monuscript

Extra informatie

Artikelnummer: 978-90-5345-382-7 Categorieën: , Tags: , Product ID: 976

Beschrijving

Plaatsen van herinnering kunnen zich verheugen in een groeiende belangstelling. Niet alleen gebouwen en standbeelden houden de herinnering aan gebeurtenissen en overleden personen levend, maar ook namen van straten, huizen en zelfs begraafplaatsen kunnen dat doen. Moscowa, gesticht in 1873, is hiervan een voorbeeld. De namen van de meeste gestorvenen zijn er in steen gebeiteld.

Sinds drie jaar staat op een bord bij de ingang: `Van begraafplaats naar begraafpark`. De gemeente Arnhem, gesteund door De Facultatieve, bedoelt daarmee dat zij de cultuurhistorische, landschappelijke en recreatieve waarde van Moscowa wil benadrukken. Moscowa leent zich inderdaad goed voor een begraafpark, vanwege zijn soms al oude graven en zijn landschappelijke verscheidenheid.

In dit boek over Moscowa wordt niet alleen aandacht besteed aan de geschiedenis en ontwikkeling van de begraafplaats, maar tevens aan de problemen bij het selecteren van te behouden graven. Dit boek wil ook een wegwijzer zijn voor belangstellenden.