Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Nederlandse brugontwerpers en hun bruggen 1950-1985

 29,95

Coelman, B.H. en H.P. Klooster (red.)

Uitgave in samenwerking met: Nederlandse Bruggen Stichting

Extra informatie

Artikelnummer: 978-90-5345-342-1 Categorieën: , Tag: Product ID: 947

Beschrijving

In 1950 was het herstel van de oorlogsschade grotendeels achter de rug en werd begonnen met een forse uitbreiding van het Nederlandse wegennet. De grote toename van de mobiliteit zorgde er voor dat vele nieuwe bruggen gebouwd werden. Een groot aantal technici was bij de aanleg van deze spoor- en verkeersbruggen betrokken.

Dit boek beschrijft de innovatieve wijze waarop de moderne bruggenbouw tussen 1950 en 1985 gestalte kreeg. Deze brugontwerpers hanteerden in onze ogen verouderde en tijdrovende berekeningen. Toch waren zij in staat vele indrukwekkende infrastructurele voorzieningen tot stand te brengen. In deze periode werden onder meer de Zeelandbrug, de Van Brienenoordbrug, de brug over de Waal bij Ewijk en de spoorbrug over de Lek bij Culemborg gerealiseerd. Ook in het buitenland waren Nederlandse brugontwerpers verantwoordelijk voor de bouw van vele grote bruggen.

Dit rijk geïllustreerde boek brengt de prestaties van vooraanstaande Nederlandse brugontwerpers van na de Tweede Wereldoorlog in beeld.
Uitvoerig wordt stilgestaan bij bruggen die gerealiseerd werden door: dr.ir. G.F. Janssonius, prof.ir. J. van Loenen, ir. D.W. Bilderbeek, ing. J. van Zutphen, ir. A.A.B. van Diemen de Jel, ir. J.J.B.J.J. Bouvy, ir. W.J. van der Eb, ir. E. Ypey, prof.ir. A.J. van Neste, ir. G. Hardenberg, ing. H.M.C.M. van Maarschalkerwaart, ir. J.W. Hofman, ir. E.L. O`Herne, ing. W.C. Mallon, ir. H.R.C. Wieberdink en ing. B.H. Coelman.