Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Waddenzee. Werelderfgoed

 34,95

Abrahamse, J. (red.)

Cultuurhistorische reeks van Werelderfgoed in Nederland nr. 04
Uitgave in samenwerking met: Ministerie van Economische Zaken

Extra informatie

Afmetingen 22 × 28 cm
Afwerking

hardcover met stofomslag

Pagina's

256

Verschenen

2012

Beschrijving

Duits-Nederlandse Waddenzee is UNESCO werelderfgoed

Op 26 juni 2009 verleende UNESCO aan de Duits-Nederlandse Waddenzee de status van werelderfgoed. Hiermee heeft dit gebied, dat niet alleen de Nederlandse Waddenzee omvat, maar ook de Duitse nationale parken Waddenzee van Niedersachsen, Schleswig-Holstein en Hamburg, wereldwijde bekendheid gekregen. Nergens ter wereld is een vergelijkbaar dynamisch en uitgestrekt landschap te vinden, dat is ontstaan onder invloed van eb en vloed. Daarnaast zorgen de talrijke bijzondere bewoners en zeldzame begroeiing ervoor dat deze omvangrijke landstreek enig in haar soort is.

Gebied met grote waarde, één van de laatste grote wildernissen op onze planeet

De veranderingen die de Waddenzee al sinds duizenden jaren en nu nog dagelijks ondergaat, het oogstrelende landschap met spectaculaire vergezichten en wolkenluchten, de miljoenen vogels voor wie de Waddenzee een onmisbare tussenstop is en de verantwoorde interactie tussen mens en natuur, geven dit gebied zijn grote waarde. Reden genoeg voor UNESCO om deze unieke Waddenzee, één van de laatste grote wildernissen op onze planeet, toe te voegen aan de prestigieuze Werelderfgoedlijst.

Boek met prachtige illustraties over kenmerken en geschiedenis van de Waddenzee

Het boek brengt met prachtige illustraties de geschiedenis van de het gebied en de unieke kenmerken van de Wadden als getijdenlandschap en natuurgebied tot leven. Ook de rijke flora en fauna die de streek kenmerken, de invloed van de mens op dit unieke landschap en de bescherming van het Waddenzeegebied worden in deze publicatie uitgebreid besproken.