Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Zeeuwse zeeweringen. Werken aan de Zeeuwse kust, 1944-2015

 49,95

Jeanine Dekker

Maar liefst 429 kilometer aan dijken, dammen, duinen en kades beschermt de inwoners van Zeeland tegen overstromingen. Eén ding hebben die honderden kilometers kust met elkaar gemeen. Er is enorm veel en hard aan gewerkt.

Extra informatie

Afmetingen 22 × 28 cm
Afwerking

hardcover

Pagina's

480

Verschenen

2023

Artikelnummer: 978-90-5345-592-0 Categorieën: , Tag: Product ID: 1279

Beschrijving

Na de inundatie van 1944 werden vier grote dijkgaten op Walcheren gedicht. Na de verwoestende stormvloed in 1953 werden verspreid door de hele provincie op tal van plaatsen doorgebroken dijken gedicht, nog voor het stormseizoen weer aanving. De uitvoering van de Deltawerken behelsde behalve de afsluiting van hele zeearmen ook het in stand houden en de versterking van vele tientallen kilometers dijk, duin en strand achter de Oosterscheldekering, maar zeker ook langs de Noordzeekust en de Westerschelde. Vooral deze laatste werken zijn nooit klaar en lijken ook door klimaatverandering alleen maar groter te worden.

Zeeuwse zeeweringen. Werken aan de Zeeuwse kust, 1944-2015 toont de veelomvattende verdediging van Zeeland op de grens van land en water. Het vertelt hoe aannemers de kolossale werken, die technisch vaak ook nog eens heel gecompliceerd waren, tot stand brachten. Hoe de waterbouw er reuzensprongen maakte, hoe geen kustvak onberoerd bleef. Hoe Zeeland beschermd moest worden, want nergens anders aan de Nederlandse kustlijn was dit werk zo vaak van levensbelang.

Inkijkexemplaar