Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

De geest van de computer. Een geschiedenis van software in Nederland

 29,95

Berkers, Eric en Edgar G. Daylight

Uitgave in samenwerking met: SHT – Stichting Historie der Techniek

Extra informatie

Afmetingen 22 × 28 cm
Afwerking

hardcover

Pagina's

312

Verschenen

2016

Artikelnummer: 978-90-5345-504-3 Categorieën: , Tag: Product ID: 1165

Beschrijving

Software is alomtegenwoordig en is ook wel de energie van de informatiemaatschappij genoemd. Onmisbaar en voor het grootste deel ook onzichtbaar. Als het mis gaat – of dreigt te gaan, zoals tijdens de millenniumwisseling – zijn we ons vaak pas bewust van de grote betekenis van software in ons leven.

Nog weinig geschiedenis over software

Waar de geschiedenis van computers, hun ontwikkeling en hun betekenis al langer in de belangstelling staan, is de geschiedenis van software een nog nagenoeg onbeschreven blad. Onterecht, want hoewel nauw verbonden met de ontwikkeling van hardware, kent de softwarehistorie haar eigen accenten, haar eigen breekpunten, haar eigen invloedrijke personen en organisaties.

Geschiedenis van software in Nederland

Dit boek laat een eerste licht schijnen op de geschiedenis van software in Nederland. Wetenschappers die een stempel drukten op softwareontwikkeling komen aan bod, evenals kennisinstituten en organisaties die de maatschappelijke toepassing van software faciliteerden. Ook is er aandacht voor commerciële producenten van software en niet in de laatste plaats voor verschillende (groepen) gebruikers van software.