Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Dussen. Een cultuurhistorische fietstocht

 9,95

Hendriks, Johan

Uitgave in samenwerking met: Regio West-Brabant

Extra informatie

Afmetingen 13 × 21 cm
Afwerking

softcover met flappen

Pagina's

72

Verschenen

2013

Artikelnummer: 978-94-6148-020-0 Categorieën: , Tags: , Product ID: 1066

Beschrijving

In het noorden van Brabant ligt de historische landstreek het Land van Heusden en Altena. Het heden en verleden van deze streek wordt bepaald door de strijd tegen, en het leven met water. De fietstocht leidt u door een eeuwenoud rivierenlandschap, over dijken, langs polders, molens en fraaie dorpen met karakteristieke boerderijen.

Fietstocht langs forten, dijken, molens, kastelen, dorpjes

Het beginpunt van de erfgoedroute is Fort Altena, een van oorsprong militair bouwwerk met een rijke historie. U fietst over dijken en langs molens naar het pittoreske dorpje Almkerk waar u prachtige panden en de motte van de eens zo machtige heren van Altena kunt bekijken. Op weg naar kasteel Dussen komt u langs karakteristieke voormalige buurtschappen waar kronkelende riviertjes het landschap een idyllische aanblik geven. U vervolgt uw fietstocht langs de Bergsche Maas, geen rivier, maar een lang en breed kanaal, tot u via de jongste dorpjes in het Land van Altena, Hank en Nieuwendijk, aankomt bij de Papsluis, een vroeg voorbeeld van het zeldzame waaiersluistype, en Fort Bakkerskil. Ook een fort dat net zoals Fort Altena is gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Dussen. Een cultuurhistorische fietstocht: sfeer van weleer

Deze rijk geïllustreerde fietstocht laat u kennis maken met de schoonheid van het landschap en laat u de sfeer van lang vervlogen tijden beleven. De route is het sluitstuk in het drieluik over het Land van Heusden en Altena.